Vergelijk de Google Pixel 8 en Pixel 8a

Speciaal voor jullie zijn wij dieper in de wereld van de Google Pixel smartphones gedoken! Lees hier onze vergelijkende analyse van de Google Pixel 8 versus de Google Pixel 8A. Leer meer over de specificaties, prestaties en functies én ontdek de subtiele, maar belangrijkste verschillen. Zo weet je snel welk model het beste bij jou past!

De specs en software van de Google Pixel 8 vs de 8a

De Google Pixel 8 en 8a lijken op het eerste gezicht heel erg op elkaar. Toch zijn er ook verschillen te ontdekken. Zo valt bijvoorbeeld op dat de Pixel 8 zich richt op een premium uitstraling door gebruik te maken van hoogwaardige lichtgewicht materialen, daar waar de 8a zich juist positioneert als een betaalbare optie.

Naast de hardware specs van de Pixel modellen zijn er ook een aantal software voordelen die het benoemen waard zijn. Zo is het gebruik van Circle to Search op beide toestellen mogelijk. Een feature die zoeken in de breedste zin veel eenvoudiger maakt. Daarnaast maakt de Google Pixel 8a gebruik van de Google Tensor G3 chip die het toestel snel en efficiënt maakt.

De camera van de Google Pixel 8 vs 8a

Het verschil in camerafuncties tussen de Google Pixel 8 en Google Pixel 8a is opvallend. De Pixel 8 biedt een veelzijdig camerasysteem met een 50 MP wide-angle lens en een 12 MP ultra-wide lens, waardoor gebruikers kunnen genieten van gedetailleerde foto's en breedbeeldopnamen. Met video-opnamemogelijkheden tot 4K bij 60 fps voor achter- en voorcamera's, biedt de Pixel 8 bovendien een indrukwekkende videokwaliteit.
Aan de andere kant heeft de Pixel 8a een enkele 64 MP hoofdcamera en een 13 MP ultra-wide camera, wat nog altijd uitstekende fotografie mogelijk maakt, al is het wat minder veelzijdig dan de Pixel 8. Bovendien is de videorecording bij de Pixel 8a beperkt tot 1080p bij 30 fps, wat deze camera minder geavanceerd maakt dan die van de Pixel 8.

Kortom, algemeen genomen biedt de Pixel 8 dus een geavanceerde en veelzijdige camera in vergelijking met de Pixel 8a.

De prijs van de Google Pixel 8 vs 8a

Een nieuwe telefoon aanschaffen is voor veel mensen vaak een grote uitgave. Over het prijsverschil tussen de Google Pixel 8 en 8a kunnen we kort en duidelijk zijn: de 8a is goedkoper. Dit is ook een van de grootste voordelen van de 8a ten opzichte van de Pixel 8.

De Batterij van de Google Pixel 8 vs 8a

De batterij van de Pixel 8 (4492 mAh) is niet alleen krachtiger dan die van de 8a, zijn snellaadfunctie (30W) is ook beduidend beter dan die van zijn goedkopere broertje (20W). Daarnaast zorgt de ‘Aangepast batterij gebruik-functie’ voor een batterij die meer dan 24 uur meegaat. Dit kun je zelfs verlengen tot 72 uur met ‘Extreme batterijbesparing’. Hier tekent zich dus een duidelijke winnaar af, al zijn wij ook van de prestaties van de 8a zeker onder de indruk!

Het design van de Google Pixel 8 vs 8a

Het design van de Google Pixel 8 en de Google Pixel 8a lijkt behoorlijk op elkaar. De Pixel 8 is misschien iets lichter, maar qua uiterlijk doen ze nauwelijks voor elkaar onder. De Pixel 8 is verkrijgbaar in een brede keus aan elegante kleuren, zoals ‘hazel’, ‘obsidian’ en ‘rose’. De Pixel 8a komt in even fancy klinkende namen als ‘porcelain’, ‘obsidian’, ‘bay’ en ’mint’. Dus welke je ook kiest, er zit voor iedereen wel wat bij!

Leer de Google Pixel toestellen nog beter kennen

Wil je meer weten over de Google Pixel-serie? Van de krachtige Pixel 8 tot de betaalbare Pixel 8a. Ontdek de verschillen, functies en unieke kenmerken van elk model hier.

Twijfel je nog? Met de nieuwe Pixel 8a krijg je 7 jaar de nieuwste OS- en beveiligingsupdates. Zo blijf je extra lang van jouw toestel genieten!

Gerelateerde artikelen